Sex Woordenboek

A.

Aambeien (Hemeroiden) zijn een soort van slagaders in de anus. Meestal zitten deze aambeien aan de binnenzijde. Maar ze kunnen naar buitenkomen als ze groter worden. Ze zijn dan te herkennen als een soort paarse bultjes.

Het eerste teken van aambeien is het helder rode bloed bij ontlasting. Het vervelende hierbij is wel dat bloed bij de ontlasting ook een symptoom is van darmkanker. Het is dus belangrijk dat je onderzoekt wat de uiteindelijke oorzaak is.

Aambeien zijn meest niet pijnlijk. Tenzij je ook een kloofje in je anus hebt. Normaliter verdwijnen aambeien vanzelf weer. Soms word er ook overgegaan tot een kleine operatie. Ongemakken kunnen vaak ook verdwijnen door verdovende crèmes of zetpillen. Deze zijn vaak zonder recept verkrijgbaar.

Iemand die aambeien heeft hoeft niet per definitie anale sex te hebben gehad. Ze ontstaan door andere oorzaken die allen met druk van binnenuit te maken hebben. Iemand met aambeien die anale sex wil hebben, kan het beste op zijn of haar buik gaan liggen en het langzaam opbouwen en veel glijmiddel gebruiken.

Abortus houdt in het beëindigen van een niet voltooide zwangerschap. Dit gaat door middel van een zuigcurettage: hierbij word de baarmoeder leeggezogen met een slangetje dat bij de schede naar binnen gaat. Vervolgens komt het bevruchte eitje met wat bloed en slijm naar buiten.

Afrodisiacum is letterlijk vertaald ‘liefdesmiddel’. Het woord komt van Aphrodite, de Griekse godin van de liefde. Een Afrodisiacum zorgt ervoor dat je meer zin hebt in sex en beter kan presteren. Bij een Afrodisiacum kan het gaan om een natuurlijk product, maar ook om een synthetisch middel.

Al sinds de oudheid is men op zoek naar middelen die de potentie en prestatie zouden verhogen. Vele middelen werken niet en sommigen zijn zelfs levensgevaarlijk. Heel soms word er een middel ontdekt wat werkt. Kritische kanttekening bij het gebruik van een Afrodisiacum is dat je hem absoluut niet moet gebruiken als je hem niet nodig hebt. Wanneer je denkt het wel nodig te hebben, doe dit dan onder begeleiding van een huisarts.

Aftrekken is het woord voor het strelen of opwrijven van de penis, dit kun je bij jezelf doen maar ook bij een ander. Als je dit bij jezelf doet word dit aftrekken of masturberen genoemd. Als je de penis met de hand streelt of opwrijft heet dat aftrekken.

De basistechniek van aftrekken is: Je legt je hand om zijn stijve penis en laat hem zacht langs de schacht van de penis richting de eikel glijden. Het tempo kan hierbij variëren naar wat de persoon lekker vind. Trek iemand alleen af als hij er achter staat, en jij zelf ook.

Aids is een seksueel overdraagbare ongeneeslijke aandoening. Aids is een ziekte aan het afweersysteem. Een Aids patiënt is hierdoor veel vatbaarder voor allerlei ziektes en bepaalde soorten van kanker dan wanneer iemand gezond is.

Aids word veroorzaakt door het HIV virus. Ongeveer 50% van de HIV patiënten krijgt uiteindelijk Aids en slechts 25% ontwikkeld aanverwante ziektebeelden. Ziekteverschijnselen kunnen zich al voor doen enkele maanden na besmetting met het virus. Bij sommige mensen kan dit soms jaren duren voordat het naar buiten treedt.
Op dit moment zijn er nog geen medicijnen die deze virusinfectie definitief kunnen genezen en de gevolgen te vertragen.
Aids kun je voorkomen door het hebben van beschermde sex en niet in aanraking te komen met het bloed of lichaamseigen vloeistoffen van een aids patiënt.

Anale sex is sex in of met de anus.

Het kan bij anale sex gaan om het strelen of het penetreren van de anus met de vinger, dildo of buttplug.  Ook kan het gaan om het likken van de anusrand, het spelen met anusballetjes of om anaal neuken. Voor je met iemand anders aan anale seks begint is het goed om te weten hoe je spieren rondom je anus werken en welke vorm jou rectum heeft. Onderzoek dit wanneer je alleen bent. Het hebben van anale sex is vaak pas plezierig als je jezelf goed kent en kunt aangeven wat je wel en niet lekker vind.  Ook is het belangrijk dat je assertief genoeg bent om bij je lover aan te geven wat je wel en niet lekker vind.

Anorgasmie is het niet tot een orgasme kunnen komen. Als je weinig ervaring met sex hebt is dit volkomen normaal. Je moet dan immers nog ontdekken waar je precies opgewonden van raakt.

Heb je wel ervaring met sex en lukt het nog niet een orgasme te krijgen? Kijk dan eens naar een erotische film of gebruik een vibrator.

Anticonceptie betekent het tegengaan van bevruchting. Er zijn veel anticonceptiemiddelen op de markt, zoals condooms, de pil en het spiraaltje. Als je deze niet gebruikt heb je als vrouw kans om zwanger te worden.

Anus is de uitgang van het dramkanaal.

Als je je anus in de spiegel bekijkt, zie je zachte, roze huidplooien die een gerimpelde indruk geven

Om de anus zitten vaak haartjes. Bij sommige mensen zijn deze fijn van structuur bij de andere wat stugger.

Omdat de anus een gevoelig deel van het geslacht is, stimuleren veel mensen de anus tijdens de sex of het masturberen.

Anusballetjes zijn een reeks balletjes die aan elkaar vastzitten. Je kunt ze in wisselend tempo uithalen. Hierdoor wordt tijdens het klaarkomen het orgasme veel intenser.

A-plek ligt voorbij de G-plek, vlak boven de baarmoederhals. Als je er druk op uitoefent wordt de vagina heel snel vochtig. Het kan zelfs een orgasme veroorzaken.

Aseksualiteit houdt in dat iemand geen seksuele gevoelens heeft. Vaak kan iemand die aseksueel is zich niet herinneren dat hij of zij ooit seksuele gevoelens heeft gehad.


Be Sociable, Share!